vrch
kontakt
navstevy
TOPlist

AX P 1100 fasáda šedá liatina

axis
Otváranie: Dvojité
Chod: Stáložiarný
Účinnosť: 73%
Popolník:ano
Záruka:5 rokov
Rozmery [ŠxVxH]:
1110x1500x640 mm

cena:3 745,00 €



Odvod spalín: 250 mm
Flamme Verte: ano
Pripojenie: Vrchom
Nominálny výk. vzduchu:16 kW
Hmotnosť:265 kg
Presklenie:Rovné

cena: 3 357,00 €

Model:

AX P 1100 fasáda čierna cena: 3 357,00 €

AX P 1100 fasáda chrómová cena: 3 884,00 €

AX P 1100 mosadzná cena: 4 136,00 €

AX P 1100 Fasáda pozlátená jemným 24K zlatom cena: 4 157,00 €



Technické parametre:

Korpus je z nepriepustného zvareného monobloku, takže nie je možná deformácia. Okruh rozvodných lopatiek vo vnútri opláštenia zaisťuje dobrú pevnosť korpusu a zvečšuje plochu pre tepelnú výmenu. Tryska guly plní úlohu výstuže. Vytvára nevyhntný priechod vzduchu, ktorý umožňuje znížiť teplotu spalín a zlepšiť ťah (efekt "Venturiho trubice"). Spaľovacia komora je vyrobená ze žiaruvzdorných tehiel (vypálených pri 1350°C), ktoré sú strojovo zostavené, zapadajú do seba (nedochádza k problémom z dilatáciou) a sú priamo umiestnené na prvý plášť vykurovacieho telesa, čo umožňuje plynulý a permanentný prenos naakumulovaného tepla. Táto žiaruvzdorná vrstva prispieva k:
- vysušeniu dreva
- jeho splyňovaniu
- a následnému konečnému zhoreniu

Tehly sú odnímateľné a jednotlivé kusy sa môžu vymeniť Veľká vrstva žiaruvzdornej hmoty (100 až 190 kg podľa modelu) umožňuje vydávanie tepla niekoľko hodín po vyhasnutí ohňa (4 až 5 hodín). Vykurovanie prirodzenou cirkuláciou tepla

Spaľovacia komora je vybavená odnímateľným dvojitým liatinovým roštom, ktorý uľahčuje vyberanie popola. Dvere s dvojitým otváraním a s cirkuláciou vzduchu sú vybavené nerezovým tesnením pridržujúcim sklo. U niektorých typov majú dvere okrem obvyklého zavieracieho systému ešte magnet, ktorý zmierňuje nežiadúce búchanie dverí v prípade, ak je ohnisko inštalované v objekte nachádzajúcim sa vo veternej zóne. Vysunovací mechanismus pomocou reťazí a hnacieho kolieska vysokej kvality, zaisťuje tichý chod dvíhacieho dielu. Dvere i dvíhaci diel možno z čelnej strany odmontovať bez toho, aby bolo nutné zasahovať do obloženia. Základová doska dverí: jej koncepcia ponúka možnosť umiestniť kamennú lištu obloženia buď krajmi k sebe, vedľa seba, alebo ju vsunúť pod základovú dosku dverí. Nohy s trnožou slúžiaí k usadeniu ohniska a umožňujú jeho umiestnenie priamo na podlahu alebo na dlažbu. Súčasťou sú i prívody konvekčného vzduchu s nastaviteľnými a odnímateľnými viečkami (ku každému ohnisku sú dodávané 4 odnímateľné nohy). Ovládanie klapky: integrovaný obmezovač ťahu na pravej strane (nastaviteľný do troch pozícií), bráni otvoreniu dverí, ak je ťah v pozícii "zavreté". Automatické oteváranie pri vysunutí dverí bráni vzniku spetného ťahu dymu.

Konvekčný plášť: tento plášť umožňuje cirkuláciu a rozvod horúceho vzduchu (4 vývody o priemere 125 mm). Pri prirodzenom prúdení je privádzaný čerstvý vzduch buď priamo pod ohnisko, ak je postavené na nohách, alebo otvormi s odstrániteľnými viečkami, ktoré sa nachádzajú v podstavci ohniska (ohnisko položené priamo na podlahe, bez nožičiek). Teplý vzduch je vedený kanálikmi vo vnúrti opláštenia ohniska, čo znižuje straty teploty po obvodu ohniska. Opláštenia dverí chránia sklo počas prepravy (sklo je počas prepravy zasunuté pod tento ochranný plášť) a zamedzuje, v prípade zlého používania, rozptylovanie spalín do dymníku.

Dokonalé spaľovanie typu AXIS Dokonalým spaľovaním sú vybavené všetky ohniská AXIS s výnimkou typov DF 1000, 3 V 900 a EPI 950, u ktorých by nemalo veľký účinok. Princíp spočíva v privádzaní (vstrekovaní) kyslíka do ohniska, a to otvormi v žiaruvzdorných tehličkách v presne určenej výške, aby dochádzalo ku spaľovaniu plynov skôr, ako sa dostanú do ovzdušia. Systém má následujúce výhody:
- takmer úplné spaľovanie
- udržuje sklokeramické sklo čisté
- do ovzdušia uniká menej emisií CO2
- dlhšia doba horenia (8 až 10 hod.) podľa modelu a podmienok používania, pri používaní suchého dreva s vlhkosťou maximálne 20%.

Vonkajší vzhľad Všetky ohniská AXIS môžu fungovať s otvorenými alebo zavretými dvierkami, a to podľa spôsobu inštalácie a používania.
- otvorená poloha (dvere vysunuté hore) - tehlové vnútro evokuje pohodu tradičného otvoreného krbu.
- zavretá poloha (dvere spustené dole) - pohľad na oheň ostáva nedotknutý vďaka jemnému profilovaniu dverí a naviac je zachovaná bezpečnosť a výkonnosť krbu s uzavretým ohniskom.

Povrchová úprava dvierok Dvierka ohnísk sú ponúkané v šedej farbe, s mosadzným alebo chrómovým povrchom a pre náročných zákazníkov sú pozlátené jemnou vrstvou 24 k zlata.



axis axis
axis axis
.
paticka